bewegen op muziek                                                                                          

Leiding Marije Woudsma. 0627066450                                                                              

tijd 19.30 tot 20.30 aan de Astraunautenlaan 

Inschrijfformulier

SAPPEMEER Sportvereniging DFS start vanaf 8 oktober met een uur BOM. Oftewel Bewegen Op Muziek. Het past bij de vereniging die sport mogelijk wil maken voor iedereen en het daarom laagdrempelig wil houden. 

Dansen

Er kwam nog een e-mail binnen van Marije Woudsma die destijds een open sollicitatie stuurde en graag haar hobby - dansen - wilde uitbreiden. ,,Ze is weg van dansen en zeer gepassioneerd. Zij gaat nu de streetdancelessen geven. Maar we wilden ook iets extra’s doen als vereniging. Wij doen dit laagdrempelig zodat iedereen zolang mogelijk bij ons kan sporten. Uiteindelijk werd Bewegen Op Muziek bedacht.” Het is voor vrouwen vanaf dertig/veertig jaar en ouder. Het is elke donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in de sporthal aan de Astronautenlaan in Hoogezand. 

Rustige muziek

Er wordt begonnen met rustige muziek, een warming up. ,,Het is laagdrempelig, maar je merkt wel dat je wat doet met de spieren. Je bouwt zeker conditie op. Het kan zijn dat ook een keer de steps meegenomen worden. En als het even niet gaat is het altijd prima als je even naar de kant gaat. Gezelligheid en samenzijn staan voorop. ”

Basisschoolkinderen

Voordat Bewegen Op Muziek begint is van 17.30 tot 18.30 en van 18.30 tot 19.30 uur streetdance voorbasisschoolkinderen. ,,We hopen een selectiegroepje te kunnen maken waarmee we naar de wedstijden kunnen.” Maar daarnaast biedt DFS nog veel meer, zoals gymnastiek, turnen, aerobic en Omloop ’90. Die laatste is voor ex-hartpatiënten en mensen met een chronische aandoening. ,,We hebben zo’n 200 leden en zijn een vereniging die goed is aangeschreven met voor elk wat wils.”

Geïnteresseerden die het leuk lijkt om mee te doen aan Bewegen op Muziek of diegene die nog vragen heeft kan contact opnemen met de voorzitter Trijnie Porrenga via telefoonnummer 06-51085080.